Angora

Hvad er angora?

Angora fibre stammer fra angora kaninen. Angora er kendt for sin blødhed og sine tynde fibre, som giver en meget fin og pelset ”aura” omkring tøjet. Angora har en fin tekstur og er varmere og lettere end uld. Hårene er samtidig lette at ”filtre”, og det giver det meget fine sammenfiltrede look i materialets overflade.
 

Hvilke gode egenskaber har angora?

Angoraen har mange af de samme fordele som kashmir. Det er et meget meget fint og blødt materiale, som på én gang er elegant og eksklusivt – og samtidig behageligt at have på.
Derudover har angora super-gode isolerings- og absorberingsevner, ligesom det er smudsafvisende. Alt sammen egenskaber, som er fælles for de animalske fibre, der også tæller uld, silke og kashmir.
 

Hvilken slags angora arbejder vi med?

Angora bruges især som blandingsmateriale til dyre håndstrikgarner. Vores angora-kvalitet er mikset med nylon for at give den noget stabilitet og for at nedsætte fældningen.

Det er en udbredt misforståelse, at fældning har noget med angoraens kvalitet at gøre. Fældning er et uundgåeligt fænomen, når man snakker angora, fordi fibrene er meget korte. Det kan reduceres ved at vaske strikken og putte den i fryseren for, at fibrene trækker sig mere sammen.  

For yderligere at minimere fældningen, har vi valgt at tætstrikke de helt klassiske modeller - dvs. vores kjole (Dressy Donna), pulloveren (Elegant Erin) og den klassiske rundhalsede cardigan (Allround Alexa) . Det betyder, at overfladen vil blive mere og mere fluffy og blød ved brug og vask. På den måde holder tøjet sig pænt i mange år, og du undgår at have fnugrullen med dig overalt. 

Læs mere om hvordan du skal vaske, behandle og opbevare dit angora her