BASIC SHOE WARDROBE - SUMMER

by Trine (28-05-2015 07:19)

Min gennemgang og oprydning af skogarderoben fik mig som sagt til at overveje, hvad den (eller rettere min) perfekte sko-basisgarderobe skal indeholde. Er klar over, at den måske er mere omfattende, end hvad nogen vil kalde basis, men det er de sko-typer, jeg bruger har brug for – eller  i hvert fald bruger :) Der er ret stor forskel på min sommer- og vintergarderobe, så starter med sommer-garderoben – det er trods alt mest aktuelt...

 

 

KLASSISKE PEEPTOE

Noget af det vigtigste er mine ”arbejdssko”. Går næsten altid i høje sko på arbejde, så et par pæne pumps med peeptoe er et must om sommeren (og sent forår og tidligt efterår – for den sags skyld). Disse fra Marc by Marc Jacobs er 3-4 sæsoner gamle og mine yndlings – har dem i både sort og gul, og jeg er allerede smånervøs for, hvad jeg skal gøre, når de går i stykker. Er bange for, at denne sommer er sidste sæson, de kan klare.

 

BASIC BLACK

Udover et par peeptoe er et par helt klassiske sorte lukkede pumps også essentielle i sommer-basisgarderoben. Der er jo regnvejrsdage, hvor det er rarest med lukkede sko. Jeg har MANGE i denne kategori. Nogle af mine yndlings er disse fra Michael Kors – købt i London for 100 år siden. De har slangeprint på hælen og er derfor ikke helt klassiske.

 

 

 

LEO-STILLETTER

Udover de klassiske sorte styles, indeholder min sko-garderobe virkeligt mange lidt mere vilde stilletter i farver og mønstre. Ingen af dem er decideret basis, men det at have nogle sko, der stikker lidt af, er basis for mig. Især fordi min tøjstil er tenderende til det kedelige rent farvemæssigt. Et af mine yndlingspar er disse leo-stilletter fra Isabel Marant, som jeg fandt i London sidste år.

 

WEDGES

Derudover skal jeg også helst have et par wedges til arrangementer med blødt underlag – fandt disse fra Chloe i New York i oktober til spotpris – og glææder mig til at tage dem i brug.

 

 

 

BALLERINAER

Selvom jeg helst går i høje sko, hører der også fire par flade til min basis-sko-garderobe om sommeren. De vigtigste er mine ballerinaer. Jeg er nødt til at have ét par flade, der er pæne nok til at kunne bruges på kontoret på dage, hvor jeg skal gå meget, eller hvor et par hæle er lige posh nok. Jeg er stor fan af Chanels klassiske model, og har slidt mit første par op. De er fantastiske, og da jeg kun har brug for et par af gangen, og fordi de kan holde flere sæsoner, synes jeg godt, prisen kan forsvares.

 

FLADE PÆNE SANDALER

I mange år gik jeg altid i Hawaianas klip-klappere, når det var virkelig varmt, men jeg har efterhånden erkendt, at et par pæne flade sandaler er en nødvendighed. Til arbejde på de virkeligt varme dage, og til når man skal ud og spise om aftenen på solferien og ikke liiiige føler for stilletter. Jeg har et klassisk par i lysebrunt læder fra Burberry, men favoritterne er dette par Balenciaga, som jeg købte i et Balenciaga-outlet i New York. Ville normalt aldrig have valgt dem i rød, men det var den farve, de havde tilbage – og nu ELSKER jeg den. Og faktisk passer de til alle farver.

 

 

 

ESPADRILLOS

Det er rart at have et par mere casual flade sko til weekender og kortere gåture på solferien. Jeg elsker de her fra Chanel, som ikke er helt så eksponerede som mange af de andre modeller fra samme mærke. Jeg bruger dem ikke vanvittigt tit, så dette par har indtil videre holdt 2 sæsoner og er stadig relativt pæne.

 

SNEAKERS

Et par hvide sneakers er blevet lidt et must, synes jeg. Hvide sko og brune ben er en fantastisk kombi, og glæder mig til at bruge de her fra Nike (også købt i New York) med mine silke- og lædernederdele, når der skal gås langt, eller på de lidt køligere sommerdage eller -aftner, hvor det er rart med lukkede sko.

 

Det var de 8 vigtigste par i min sommer-sko-garderobe. Klassikere, som godt kan holde flere sæsoner, og som helt sikkert skal erstattes med nye variationer af cirka-samme den dag, de måtte afgå ved døden :)


CLEANING OUT MY SHOE CLOSET

by Trine (26-05-2015 09:15)

 

Jeg har blandt andet brugt pinsen på at rydde op og ud i mine sko. Et projekt der var loooong overdue… og rimelig uoverskueligt. Men da jeg først kom i gang, var det egentlig rigtigt fedt. Jeg havde ALT for mange sko, som jeg ikke har brugt i maaaaange år. Og – indrømmet – også alt for mange jeg aldrig har brugt, og som jeg har været alt for lang tid om at smide væk, fordi det gør lidt ondt at have brugt så mange penge på sko, og så smide dem væk. Så længe de bor i skabet, er pengene jo ikke smidt ud? Eller?

 

Planen var egentlig at sælge dem på et loppemarked, men det har været min plan i 100 år, og det er ikke sket endnu, og det gør det sgu nok aldrig, hvis jeg skal være helt ærlig, så i stedet delte jeg dem op i 4 bunker:

 

  1. Dem der har været dyre – og som er fantastiske – men som ikke passer, og som jeg skal tage mig sammen til at sælge på Trendsales
  2. Dem der har været relativt dyre og kun er brugt få gange, men som jeg ikke selv magter at sælge, og som jeg vil prøve at sælge via en butik i Aarhus, som videresælger brugt tøj og sko i god stand
  3. Dem der er fine, men som jeg aldrig får på igen, fordi de er for høje (ikke at jeg er bange for høje sko, men nogle af de højeste med plateau på forfoden ser sgu lidt slutty ud anno 2015) eller fordi de ikke passer, eller fordi jeg har købt nogle, der ligner, som er pænere/federe/i bedre kvalitet – og som skal afleveres til genbrug
  4. Dem som var slidte, og som bare skulle ud

 

Og på den måde blev jeg mellem 50 og 60 par sko fattigere – og en helvedes masse skabsplads rigere (alle par var i skokasser, så det gir VIRKELIG meget plads).

 

Det føles helt fantastisk nu kun at have de sko, jeg elsker og bruger i mit skab (mit bud er, at jeg har omkring 50-60 par tilbage, så vi taler ikke om sko, jeg bruger hver eller hver anden dag, men det er alle sammen nogen, jeg potentielt kunne få lyst til at tage på).

 

Jeg elsker selv blogindlæg omkring folks garderober – hvordan de er bygget op, og hvad de skal indeholde, så har tænkt mig at lave sådan et om mine yndlingssko – eller måske to… der er jo stor forskel på en sommer og en vinter udgave af basisgarderoben – shoewise :)


MY BLACK CLUTCH-COLLECTION

by Trine (21-08-2014 10:57)

 

Egentlig var det meningen, at I først skulle se nogle af mine sko, men billederne er desværre blevet... ikke helt gode, så nu får I nogle af mine tasker først.

 

Jeg er mest til sorte tasker. Det er ingen hemmelighed. Antallet af ikke-sorte tasker i min samling er ikke overvældende. Og nu hvor I lige har set min nyeste store sorte taske, tænker jeg, at vi starter med de små sorte - og der er disse 5 dem, jeg bruger mest.

 

Den store øverst til venstre er fra Marc by Marc Jacobs og købt i New York for snart 5 år siden. Jeg bruger den mest uden kæde, og ved de lejligheder, hvor jeg har brug for at have en del med. Jeg har ikke brugt den så meget, siden jeg fik min Chanel 2.55 - de kan cirka rumme det samme, men der er jo indimellem begivenheder, hvor jeg helst ikke slæber den med, og så er denne perfekt.

 

Øverst i midten ligger mit seneste køb i "lille taske"-genren - en Mulberry "Wallet on a chain", som fyldte et hul i min taskegarderobe. Er mest til clutches uden hank eller rem, men det er bare ikke specielt praktisk til de anledninger, hvor man skal stå en del op. Derfor kom den med hjem fra London i januar, og det har jeg ikke fortrudt.

 

Øverst til højre ligger min lille glimtende Marc by Marc Jacobs clutch, som kommer med til de lejligheder, hvor jeg kan nøjes med mobil, dankort, læbestift og nøgler - og hvor dress coden er festlig. Den er lidt mere glimtende, end jeg normalt foretrækker, men har givet max 200 kr. for den i "Jacobs by Marc by Marc Jacobs" i NYC for mange år siden, så det har ikke været nogen større investering.

 

Nederst til venstre min absolutte yndling fra Balenciaga. Har fået den i julegave, og det er uden sammenligning den bedste gave, jeg nogensinde har fået. Blev SÅ overrasket.

 

Nederst til højre ligger min første "dyre clutch" fra Marc Jacobs. Den er egentlig lidt et panikkøb - købt i Selfridges i London for maaaange år siden, fordi jeg gik i panik over ikke at have købt noget. Men har været MEGET glad for den. Den er super-rummelig og meget diskret. Jeg bruger den ikke så meget, efter jeg har fået Balenciagaen, men den er rar at have til de lejligheder, hvor Balenciagaen blir for voldsom.

 

Udover disse har jeg en gul/sort fra Celine og en grå fra Mulberry, som jeg også bruger. Men dem må I lige se en anden gang :)


MY SHOES

by Trine (02-08-2014 14:34)

 

Jeg har virkeligt mange sko. Som i rigtigt mange. Og da vi var i Hamborg og snakken faldt på sko (som den jo ofte gør, når den blir udviddet lidt) opfordrede min bedste veninde og rejsemakker mig til at vise dem frem her på bloggen. Eller måske ikke dem alle sammen, men you know... nogen af dem... og måske også mine tasker... og smykker.. og jakker, og ja... Og egentlig elsker jeg selv den type indlæg (og artikler i magasiner), så nu har jeg oprettet en ny kategori, der hedder "My Wardrobe", så må vi se, hvor langt jeg kommer :)

 

Anyway, vi har i samme anledning (og fordi jeg pt har en uges ferie, som for en gangs skyld ikke er plastret til med aftaler) brugt dagen på at kigge alle mine kasser, skabe (og alle de andre steder hvor jeg opbevarer sko) igennem og tage billeder af mange af dem. Desværre fuckede kameraet lidt op, da vi skulle have dem over på computeren, MEN på et tidspunkt slipper de nok ud, og SÅ blir der sko-spam :)

 

Happy lørdag!